Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u een overzicht van veelgestelde vragen over PrekenRegister.nl. Heeft u een andere vraag? Schroom niet om contact op te nemen via onze contactpagina.


Ik wil graag een prekenboek inbrengen want ik zie dat deze nog niet aanwezig is.
Heel graag nodigen wij u ook om ontbrekende boeken in te brengen. Als u nog geen inlognaam heeft, kunt u die via de hoofdpagina aanvragen. Hierna kunt u inloggen en ziet u links op de hoofdpagina de link “Nieuw item toevoegen”. Als u hier op klikt, kunt u vervolgens uw prekenboek met de daarin vermelde preken inbrengen.


Ik zie een fout in een item. Hoe kan ik dit wijzigen?
U kunt alleen de items wijzigen die u zelf heeft ingebracht. Log dan eerst in en zoek de preek of meditatie op waarin u een fout heeft geconstateerd. Dubbelklik op dit item. U ziet nu dat onder het item een regel verschijnt met een aantal icoontjes. Klik op het “Pen” icoon en wijzig vervolgens de gegevens. Nadat u het item heeft opgeslagen is de correctie verwerkt.

Heeft u fouten opgemerkt bij items die niet door u zijn ingebracht, dan stellen wij het zeer op prijs wanneer u ons per e-mail informeert. Wij zullen dan de correcties aanbrengen.


Hoe kan ik de leespreek die in onze gemeente gelezen is als zodanig registreren?
Als u ingelogd bent, kunt u op de betreffende preek klikken. Vervolgens klikt u “boekje” icoon. Vervolgens kunt u een datum selecteren en, als u wilt, het tijdstip en vastleggen wie de preek gelezen heeft.


Wie kan de gegevens zien die ik inbreng?
De preken die u inbrengt kunnen door iedereen gezien worden. Dat is de kracht van onze site, namelijk samenwerken aan een zo volledig mogelijk bestand. De gegevens betreffende uw bibliotheek en de leesdata enzovoort zijn alleen voor u zichtbaar. Deze gegevens zullen ook niet aan anderen worden verstrekt.


Kan ik ook een wens of verbetertip indienen?
Uiteraard, dit wordt door ons zeer gewaardeerd! U kunt uw wensen en verbetertips per e-mail bij ons indienen. U krijgt van ons altijd een reactie terug.


Hoofdstuk is een verplicht veld maar dit Bijbelboek kent geen hoofdstuk. Wat nu?
Filémon bijvoorbeeld heeft eigenlijk geen hoofdstukindeling. Omdat het hoofdstuk verplicht is, voert u bij hoofdstuk gewoon een 1 in.


Kan ik een ontbrekende preek invoeren van een niet door mij ingebracht boek?
Hoewel u geen preken kunt wijzigen van boeken die niet door u zijn ingebracht, kunt u wel een preek aan een reeds ingebracht boek toevoegen.


Hoe kan ik de preken lezen die in het register staan?
Het register kunt u beschouwen als de inhoudsopgave van prekenboeken en bevat vrijwel alleen verwijzingen naar preken. Om deze preken te lezen zult u dus dat boek of tijdschrift moeten bezitten of aanschaffen. Overigens is het ook niet toegestaan vanwege de rechten van auteur en/of uitgever om de inhoud van de boeken die na 1940 gepubliceerd zijn op de site op te nemen.